Nejprodávanější produkty

Co byste měli vědět

Prohlédnuté produkty

Domácí mlékař

100

Nový produkt

Kniha domácí mlékař, která má 256 stran, tištěných na recyklovaném papíře,   provede každého výrobou velkého množství mléčných produktů. 

Více informací

Skladem

250,00 Kč

Množstevní slevy

Počet Sleva Ušetříte
5 32,00 Kč Až do 160,00 Kč

Parametry

Weight 0,450
Žánr Naučná literatura - kuchařky
Počet Stran 256
Vazba knihy vázaná
ISBN 978-80-905790-0-2

Více informací

Tuto knihu jsme napsali a vlastním nákladem vydali na základě vlastní potřeby mít hezky pohromadě receptury na výrobu velkého množství mléčných produktů a také poté, co se začaly množit dotazy po knize těch, kteří si stáhli e-knížky na ostatní, nemléčné recepty. Kniha Domácí mlékař by nikdy nevznikla bez podpory pana domácího, bez neuvěřitelné práce Petry a Lucie, které se zasloužily o grafickou a jazykovou úpravu a především bez všech, kteří navštěvují tuto naši stránku. Právě interakce se všemi, kdo se na stránku vracejí a jsou ochotni se podílet na jejím chodu tím, že sdílí své vlastní zkušenosti s výrobou domácích mléčných výrobků, ať již se jim daří či nedaří, je živnou půdou pro vznik takové knihy, jakou je Domácí mlékař.

Víte že vychází také podrobný občasník domácího mlékaře?

Zde reakce na knihu vás, čtenářů

Naprosto úžasná práce všech zúčastněných autorů. Konečně mám spoustu důležitých informací u sebe a nemusím řešit opisování či tisknutí receptů a skladování papírků. Hlavně, kniha mi může ležet po ruce v sýrárně a kdykoliv se můžu mrknout, když nebudu něco vědět, znát a internet nebude po ruce.Opravdu, přátelé, vytvořili jste úžasnou věc. Kozenky mám, kravka nebo dvě přijde na jaře….díky Vám se na jaro těším čím dál víc. Díky za Vaše úsilí, odhodlání a parádní výsledek.
Já sama zpracovávám mléko z 2 krav a 20 ovcí a jsem nadšená, že jste vše sepsali do knihy…. Velké Díky. A jednoznačně chválím i úpravu a estetiku…Tedy, sýrům zdar!
Kniha je skvělá a moc mi pomohla v mých začátcích .Děkuji za dobrý nápad. 
Kniha je naprosto fantastická, mám za sebou pěknou řádku nepovedených pokusů se sýry a některé záhady po prolistování mlékaře byly rozhřešeny. Děkuji za snahu pomoci nám začátečníkům „netopit“ se v mléce, ale úspěšně jej zpracovávat.
Úžasná, jsem z ní nadšená. Zatím začínám, takže tvaroh, jednoduché sýry, ale je přehledná a se všemi informacemi pohromadě.

 

 

Začala jsem s recepty, které jsem sbírala na internetu.Někdy se „zadařilo“, jindy ne. Až po zakoupení Domácího mlékaře, se velmi daří. Za vydání knihy jsem Vám velmi vděčná!!!
Dagmar Kostelecká
Knížku jsem si vyzvedla dnes ve dvě hodiny odpoledne z pošty. Teď je jedenáct, za tu dobu si děti namazaly k večeři chleba, uložily se do postele, netuším kdy (nebo zda vůbec) usnuly, jestli mají hotové úkoly, nějak jsem zapomněla, že vůbec mám nějaké děti. Co ale vím jistě, je to, že mám báječnou knihu a spoustu chuti vyzkoušet tu spoustu sýrů, co jsou uvnitř. Přišel čas posunout se od obyčejného čerstvého sýra někam dál. A to jsem si říkala, že už pomalu začnu svoje kozí holky zasušovat. Takže změna plánu, přátelé:) A děkuju! Hana

 

Výborná publikácia, napísana zrozumiteľne a vecne. Vhodná pre široký okruh užívateľov. Aj pre začiatočníkov ale aj pokročilý či profi si tam nájdu svoje.
Boris Fugger
Nejdřív mě zarazila a trochu odradila odbornost knihy,všechny ty vzorce,termíny,postupy,asi jsem čekala něco více laického.Říkala jsem si,že to nemůžu zvládnout bez maturity na SŠ Chemickotechnologické.Nakonec se mi kniha líbí.Teorii jsem rychle pročetla,vybrala si ty nejjednodušší recepty,upravila množství pro (zatím) tříčlennou rodinu a jsem ve fázi pokusů,sbírání vlastních zkušeností, dělání si zápisků a podobně.Bavím se tím,doufám že mě brzy narozené miminko nechá v mých „pokusech“ pokračovat.Držím Vám palce ve Vašem hospodaření.
Naprosto skvělá kniha! Psaná srozumitelně a lidsky, recepty fungují :-). Ještě se mi nestalo, že by se podle receptu nepovedlo. Moc děkuji, Jana
Ahoj, prave listuju cerstve nabytym Domacim Mlekarem, a jsem nadsen. Je niekolik zasadnich knizek, vesmes zahranicnich, ktere hezky pokryvaji problematiku vyroby syru. Povedlo se vam pekne a ctive dilo pojici sirsi teorii s bohatou zasobou jak svetovych, tak i lokalnich a tradicnich receptur. Je videt, ze vite o cem pisete, a diky za to! Tom.
Posílám pozdravy na kopec. S knihou se teprve seznamuju, vypadá to, že budu hojně využívat. Chodím k Vám na stránky, ale tištěné na papíře preferuji. Moc děkuji za tuto super knížečku a přeji Vám vše dobré….Alice
Velmi dobře popsáno krok za krokem, hodně cenných rad.
úžasná učebnice pro laika
Zatím jsem knihu jen prolistoval,věřím že mi bude dobrým pomocníkem při výrobě domácích sýrů.
Jsem z knihy nadšená, kdybych oni věděla dřív určitě bych nejela na dvoudenní kurz na výrobu sýrů.
Kniha je absolutně bezvadná. Dlouho jsem sháněla, jak vyrobit sýr jiný než čerstvý a teď můžu experimentovat s mlékem do aleluja. Děkuji
Naprosto úžasná práce všech zúčastněných autorů. Konečně mám spoustu důležitých informací u sebe a nemusím řešit opisování či tisknutí receptů a skladování papírků. Hlavně, kniha mi může ležet po ruce v sýrárně a kdykoliv se můžu mrknout, když nebudu něco vědět, znát a internet nebude po ruce.Opravdu, přátelé, vytvořili jste úžasnou věc. Kozenky mám, kravka nebo dvě přijde na jaře….díky Vám se na jaro těším čím dál víc. Díky za Vaše úsilí, odhodlání a parádní výsledek.
Já sama zpracovávám mléko z 2 krav a 20 ovcí a jsem nadšená, že jste vše sepsali do knihy…. Velké Díky. A jednoznačně chválím i úpravu a estetiku…Tedy, sýrům zdar!

Vlaďka Velíková

Domácí mlékař se opravdu povedl. Knížka je psaná hezky přehledně a ihned jsem se sžila s jejím stylem. Většinou mi chvilku trvá, než si na styl knihy, kterým je psaná, zvyknu…ale tady to byla láska na první pohled, jako by byla psaná přímo pro mne :o). Díky za ní a už se těším, až vyzkouším nové recepty. Mile mne překvapilo i to, že není jen o kravském mléce…my máme totiž kozenky :o) a ty jsou často v sýrových receptech opomíjeny, takže VELKÝ DÍK. Peťa
Naprosto vyčerpávajícím způsobem nabitá informacemi, recepty, postřehy a dobrými radami při zpracování mléka. Jsem sýrař samouk třetím rokem a sýr jsem vyráběla metodou pokus omyl, recepty co internet dal, většinou pochybné kvality. S touto knihou zvládnu vyrobit i dosud nemožné… prostě kdo děláte nebo chcete dělat vlastní sýry, neměla by u vás v knihovničce chybět.
Moji milí z kopce. Kniha dorazila včera i s krásným věnováním. Moc za něj děkuji. K prohlížení jsem se dostala až dnes, neboť jsem o ni byla při cestě od schránky oloupena mamkou :-). Ta byla z vašeho vystoupení v Dobrém ránu tak nadšena, že rozhodla knihu zakoupit „ihned“. Se sýry koketuji asi dva roky – zatím jen s měkkými (jak jinak než podle návodu na vašich stránkách), ale nějak jsme vycítili, že to bude chtít postoupit na vyšší level. Kniha je sepsána hezky, srozumitelně. Potěšily mně i fotky z kopce. Měně už potěšil fakt, že budu muset do výroby sýrů zapojit matematiku :-) , ale to se snad poddá. Teď se pustím do hloubkového studia, objednám kultury a dám vědět jak „to“ jde. Sati
Výborný pomocník sýraře
Mám ji cca týden, sýry se snažím dělat tak 4 roky, ale na víc než čerstvé obyčejné jsem se nezmohla, příp. jiné pokusy končily nezdarem a vyhozením.
Knížku jsem si pořizovat nechtěla, protože jsem si myslela, že je spíš pro větší odborníky. Vaše účast v Dobrém ránu mne přesvěčila ke koupi.
Je skvělá, začínám přicházet na to, jaké jsem dělala chyby. Až se něco podaří, určitě napíšu.
Jo a koupila jsem si teploměr a asi se poohlédnu i po těch pH papírcích. Díky Katka
KNIHA JE NAPROSTO ÚŽASNÁ, SROZUMITELNÁ I PRO ZAČÁTEČNÍKY, PŘEHLEDNĚ NAPSANÁ OD ÚPLNÝCH ZÁKLADŮ AŽ PO NÁROČNĚJŠÍ VÝROBU SÝRŮ. jSEM RÁDA, ŽE JI MÁM A DÍKY ZA NI!
Jsem s ní velice spokojen,psali to lidé z praxe a zatím všechny sýry
se povedly.
Dnes mi došla a budu studovat. Doufám ,že mi jako začátečníkovi pomůže, zatím jsem dělal pouze nivu podle receptů na“ netu“ a docela se dařilo.Mám syřidlo i chlorid.
Ucelená kniha se srozumitelnými a odzkoušenými návody. Moc hezky zpracovaná.
Super kniha, už se těším na dojení a zkoušení nových sýru.
Kniha je úžasná. Srozumitelně vysvětluje postupy snad na vše, co lze z mléka vyprodukovat. Děkuji.
Kniha moc užitečná, pěkně srozumitelně napsané.
Zkoušela jsem halloumi, hermelín, zlato, goudu a čedar a zatím vše dopadlo dobře.
Pro mne jakožto začínajícího sýraře je tato kniha rozhodně velký přínos
Kniha je opravdovou biblí pro ty, kteří si chtějí vyrobit v domácích podmínkách sýr, recepty jsou naprosto použitelné a vše je výborně vysvětleno.
Skvělá kniha. Jsem nadšená.
Super kniha, prehledna, logicky usporadana, a ma REJSTRIK!!!!!!

 

Přeji pěkný den

 

kniha je užasná, vše popsáno do podrobna z nadhledem a lehkostí, přitom velmi profesionální dílo.
Jedinná výtka a to je forma obalu – měké deský nejsou na denní listování soustavnou práci moc vhodné,ale to je jen jedno promile negativního ostatní je super.

Moc děkuji všem statečným a odhodlaným kteří tvoří osvětu

Radim Hatlapatka

11 dalších produktů ve stejné kategorii: