Kurzy pečení
V současné chvíli zcela naplněná kapacita (viz kurzy níže), pořádání nových kurzů u vás dočasně pozastaveno, děkujeme za pochopení
Aktivní nabídky kurzů zde.
Kurzy pořádáme buď v námi zvoleném a dohodnutém objektu nebo se můžeme na pořádání dalšího kurzu dle vaší potřeby (místo a čas) domluvit na e-mailu my@conovehonakopci.cz nebo tel. 608913292 . Pokud si přejete, abychom přijeli k vám na kurz, je třeba prostor, ve kterém se bude moci pohybovat pohodlně více lidí, lze i domácí prostředí s větší místností. Pro majitele prostoru kurz zdarma. Po domluvě data kurzu můžeme volná místa na vašem kurzu nabídnout i na naší stránce dalším zájemcům, kteří by se chtěli kurzu zúčastnit.
Pečicí trouba výhodou (můžeme zajistit i vlastní mobilní, např. v případě letního kurzu venku), mlýnek s přírodním kamenem na ukázku přivezeme. Samotný kurz lze uspořádat ve všední den i o víkendu, začátek může být v dopoledních i odpoledních hodinách.
Vhodné pro teambuildingové akce a pro „Rodinné dny“. Na vyhlášené kurzy lze získat dárkový certifikát (žádejte prosím do poznámky a uveďte jméno osoby, pro kterou je určen).
Cenu kurzu si hradí každý z účastníků sám (lze i hradit organizátorem najednou za všechny účastníky). Pokud nebude splněn minimální počet 9 osob, cenu za kurz obratem vrátíme a kurz se neuskuteční.
Minimální počet 8 osob + 1 organizátor zdarma, optimální počet 13 lidí, max 15 ĺidí. Cena kurzu je uvedena za osobu. Cena kurzu je většinou 890,- / 1 osoba
Náplň kurzu
Kurz je vždy jednodenní, je vhodný pro začátečníky i pokročilé (vždy domluvíme) a jeho náplní je:
- seznámení s různými druhy mouk, celozrnnými i konvenčními, s kamenným mlýnkem na obilí, řádně probereme záludnosti různých druhů mouk
- seznámení s kvasem, založení, používání a uchování kvasu
- celý průběh pečení chleba, tedy seznámení se všemi fázemi pečení cihly i bochníku
- vysvětlíme si velmi podrobně, čemu se při pečení chleba vyvarovat
- v závislosti na prostředí pořádání kurzu budeme chleba i finálně péci
Jak bude kurz probíhat?
-
- Kurz bude dle domluvy dlouhý cca 4-8 h
- Na začátku setkání se seznámíme s moukami, kvasem a základní teorií
- Jednotlivci, případně dvojice či trojice (po domluvě) dostanou do své mísy kvas připravený ze zákvasku a poté začneme se samotnou přípravou chleba, jak cihlového, tak bochníku
- Během práce si ukážeme na předpřipravených bochnících různé fáze pečení, včetně upečení připraveného bochníku (celozrnný pšeničný, žitný i z klasické konvenční mouky)
- Své vlastní těsto dovedeme do fáze kynutí v ošatce nebo formě, kterou si odneseme i s těstem domů, doma následně bochník či cihlu upečeme
Co vše na kurzu získáme?
- Především vědomosti
- Možnost podrobně konzultovat chyby při pečení a práci s těstem či kvasem
- Možnost vidět mletí mouky na kamenném mlýnku a možnost pracovat s celozrnnou moukou
- Kvas, který si odneseme domů
- Bochník nebo cihlu připravenou k upečení
- Kávu, čaj, čerstvý chléb a něco na chléb k zakousnutí