Pardubice 25.1.2020

Úvod Pardubice 25.1.2020

Přihlášení do kurzu ZDE

 

Informace pro vás, kteří jste si objednali nebo dostali jako dárek kurz pečení kvasového chleba ve formě i bochníku.

25.1.2020 ve Waldorfské ZŠ v Pardubicích, v 10:00


 

 

 Na kurz je vhodné přinést jednu ošatku na cca 1-2 kg těsta nebo místo ošatky mísu a utěrku (objem cca 1-2 l), ve které si ponesete domů nakynuté těsto k upečení. Místo ošatky si můžete přinést také formu na cihlový chléb, pokud upřednostňujete cihly chleba.

 

Sama budu mít k dispozici k prodeji ošatky i formy na cihlový chléb za poměrně výhodnou cenu na místě, ale nedávám je jako součást kurzu, aby si ošatky zbytečně neplatili ti, kdo je již vlastní.

 

 

Různé druhy ošatek

           

Nic jiného není třeba, pouze chuť péci a pracovat s těstem, případně mohu doporučit ochranu oblečení před moukou (zástěra).

Pokud byste měli jakékoli dotazy ke kurzu, neváhejte napsat na hadasova.klara@gmail.com nebo na tel. 608913292


Program:

  1. seznámení s kvasem, obilím a moukami, budu mít k dispozici i kamenný mlýnek na obilí pro ukázání si mletí obilí na celozrnnou mouku
  2. podrobné probrání problematiky kvasu
  3. zadělání těsta z předpřipraveného nakvašeného kvasu ze zákvasku (každý své těsto)
  4. ukázání rozdílu mezi těstem na cihlu a bochník
  5. ukázka formování a stáčení bochníku
  6. čas na svačinu  - domácí chléb a něco na chléb (vegetariánská verze pomazánek, sýry, salát, sladké pečivo)
  7. upečení předpřipraveného chleba - cihly i bochníku
  8. vlastní formování vykynutého těsta zadělaného na kurzu
  9. další problematika pečení + slady + dotazy a problémy při výrobě
  10. upečení hotového připraveného těsta nebo odnesení si těsta v ošatce (míse s utěrkou) domů k upečení

Domů si odnesete:

  • nové informace
  • odpovědi na své otázky
  • kvas ve výborné kondici na další pečení
  • chléb v ošatce nebo ve formě k upečení


Certifikát



 

Copyright 2018 - 2025 © Analfabet